5 основних трендів дизайну в 2021

5 основних трендів дизайну в 2021

8 Квітень 2021

2020 рік увійде в історію як неспокійний період, який вплинув на особисте і професійне життя багатьох з нас. Події, які нам довелося спостерігати і переживати, безсумнівно, відбилися на думках, роботі, стилі життя і на тому, які рішення нам доводиться приймати.

Очевидно, в цьому році ми повинні проявляти творчий підхід, ризикуючи, граючи на незвіданій території і розширюючи свої кордони. А ще з’ясувати, що може впливати на творчість архітекторів і дизайнерів у всьому світі.

Дизайн в 2021 році починає відбивати зміни і пов’язаний з ними досвід. Робоче середовище буде продовжувати змінюватися і розвиватися. Це необхідно для адаптації до мінливої корпоративної культури, і нових різноманітних стилів роботи, які пов’язані з цими змінами. Це орієнтований на людину підхід, що дозволяє людям відчувати себе зацікавленими та натхненними, при цьому втілювати індивідуальність бренду і корпоративну культуру компанії.

Ми виділили п’ять основних трендів дизайну 2021 року

Земля – це тема дизайну, яка відображає почуття багатьох людей у ці непрості часи. Ми нерідко відчуваємо себе неврівноваженими, незахищеними і вразливими, тому що не можемо повністю контролювати своє майбутнє. Політичні зміни, природні колапси та порушення громадського порядку набувають нових обертів і форм. У дизайні майбутнього будуть відображені грубі і гострі межі цього часу, а також рішення, які прагнуть забезпечити комфорт і спокій.

Багато з нас скористалися подарунками, які ми отримали в останні місяці, такими як здатність думати глибше і йти до цілей старанніше. Ми змінили пріоритети, і те, що здавалося важливим ще рік тому, сьогодні вже майже недоречне. Час, данний нам на роздуми, дозволяє поєднуватися новим формам творчості, прискорює процеси використання технологій і створює простір для вибухових інноваційних концепцій та ідей. Майбутній дизайн стане продовженням цієї теми і проявиться в яскравих, барвистих і виразних елементах.

Змінюється час, смаки, але є те, що ніколи не виходить з моди – вдячність і повага до класичного дизайну, непідвладному часу. Форма часто слідує за почуттями, тому, озираючись у минуле, ми іноді сумуємо за тими місцями і речами, які викликають щасливі емоції. Різний досвід, роздуми і образи, які виникають у дизайнерів, роблять їх продукти сумішшю стилів з індивідуальністю кожної епохи.

Коли хочемо спростити своє життя, навести порядок і стати більш організованими, це відбивається на декорі та стилі простору, в якому ми живемо. Скорочуючи прояви мистецтва до базових кольорів, ліній і геометричних форм можна отримати відчуття структури і чистоти. Ця тема буде проявлятися по-різному в сучасній картині реальності.

Стикаючись із заборонами на поїздки, дистанціюванням та ізоляцією, на емоційному рівні нам необхідні свої щасливі місця – берег озера або пшеничне поле, освітлене сонцем. Ми вносимо ці образи в наші думки, домівки і робочій простір, адже вони допомагають нам відчувати себе більш умиротвореними, спокійними та розслабленими. Протягом останніх декількох років теми “дзен” і SPA були інтегровані в усі види дизайну приміщень. Заглядаючи вперед, ми, ймовірно, побачимо ще більше творчих та інноваційних концепцій, кольорів та ідей, які будуть відображати нові відчуття здоров’я та благополуччя.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: