Частинка Нової Зеландії у вашому просторі

Частинка Нової Зеландії у вашому просторі

27 Листопад 2022

Далеко-далеко від нас знаходиться Країна довгої білої хмари. Мовою маорі – Аотеароа. Там на просторих луках випасаються білосніжні стада овець. Їх м’яка вовна має чудові властивості – у спеку вона не перегріває і відмінно відводить вологу, а коли стає холодніше – надійно зігріває, даруючи тепло та затишок. Щороку, згідно стародавній традиції, стада овець стрижуть. Завдяки виробам з натуральної вовни ми можемо здобути частинку Нової Зеландії та насолодитися комфортом, дарованим самою Природою.

Незважаючи на ніжність і тендітність вовняного волокна, воно має неймовірну цілющу та захисну силу. Досі його неможливо відтворити в жодній лабораторії світу. Воно неповторне. Тонке і водночас міцне. Це унікальне поєднання властивостей гарантує, що вовняні оббивки можуть витримувати навіть найекстремальніші навантаження. Вони ідеально підходять для конференц-залів, лаунж-зон та інших локацій офісу.

 

Сила природи

 

Шрек – ім’я вівці, яка прославилася тим, що понад 6 років ховалась у горах Нової Зеландії, уникаючи стрижки. Коли її нарешті знайшли, вона мала 26 кілограмів зайвої вовни! Стрижка овечих стад є давнім ритуалом у Новій Зеландії, який традиційно проводиться в одну і ту ж пору року.

Процедура стрижки корисна і повністю безпечна для тварин. Після стрижки вовна сортується за кольором, міцністю та довжиною. Потім її миють з милом, ретельно очищають і висушують. Кожна партія вирушає до лабораторії, де її тестують за всіма необхідними параметрами. Якщо результати тесту позитивні, шерсть сертифікують та готують до продажу.

При дотику до вовни виникає низка різноманітних відчуттів. Камвольна вовна більш гладка та рівна завдяки паралельному розташуванню довгих волокон, сплетених у щільні канати. Кардочесана вовна має більш виражену текстуру та об’єм, оскільки волокна в ній багатошарові.

Фарбування вовни – це справжнє мистецтво. Отриманий ефект залежатиме від стадії фарбування. Щоб отримати меланжевий малюнок, фарбують окремі волокна. Якщо пофарбувати готову тканину, колір буде більш рівномірним.

530х294px_2

Практичність та комфорт

Чому вироби з вовни настільки цінні та популярні?

Натуральний віск, який отримують з вовни, відомий як ланолін. Він ефективно поглинає запахи та забезпечує відмінний захист від пилових кліщів та стійких плям. Якщо ви випадково забруднили меблі або одяг, не варто хвилюватися. Але не зволікайте, адже пляму можна легко видалити, доки вона не встигла проникнути в структуру тканини.

Чому скандинави обирають вовняний одяг для походів у гори? Вовна – гігієнічний матеріал, тому що вона не вбирає піт і має відмінні вологовідштовхувальні властивості. Її можна використовувати як оббивку для вашого улюбленого крісла, тому що вона ідеально підходить для будь-якої пори року та температури.

Також шерсть є досить вогнестійкою та відповідає низці пожежних стандартів для офісів. Навіть якщо помістити матеріал поблизу полум’я (наприклад, свічки), він не спалахне. Натомість він плавиться і капає.

530х294px_3

Екологічність та довговічність

Оскільки шерсть – це природний ресурс, вона швидко відновлюється та повністю підлягає переробці. Більше того, наші постачальники ніколи не використовують токсичні хімікати у процесі фарбування. Обираючи вовняну оббивку, ви робите крок у бік екологічності.

До того ж, натуральна шерсть забезпечує довговічну якість. Вона не вимагає особливого клопоту при догляді та чищенні. Все, про що вам необхідно пам’ятати – це регулярне прибирання пилососом. Більшість плям можна видалити за допомогою м’якої тканини та краплі теплої води. Якщо вам необхідно використовувати миючий засіб, вибирайте засіб з нейтральним pH, призначений для тканини або посуду.

Завжди актуальна

Натуральні матеріали, такі як дерево чи шерсть, непідвладні часу та завжди в моді. Обравши меблі з вовняною оббивкою: Fame, Blazer, Synergy або Remix, ви можете легко переконатись, як приємно відчувати частинку природи у вашому просторі!

 

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: