Ефективне робоче середовище – з чого почати?

Ефективне робоче середовище – з чого почати?

23 Серпень 2022

Облаштування офісного простору – це наша професійна місія. Протягом багатьох років ми допомагаємо тисячам компаній створювати ефективне робоче середовище. Наші клієнти добре знають скільки різноманітних бізнес-цілей можна досягти завдяки функціональним інтер’єрним та меблевим рішенням. Сьогодні ми поділимося деякими секретами із нашої практики.

Офіс – це більше, ніж просто столи, крісла та конференц-зали. Це – середовище, яке підтримує працездатність команди та допомагає успішно виконувати робочі задачі. При вдалій організації, офісний простір може мотивувати та надихати співробітників, сприяти їхньому фізичному та емоційному відновленню, а також підтримувати дружню атмосферу в колективі. Незважаючи на те, що проект нового дизайну чи перепланування офісу є складним завданням, він швидко приносить бажані зміни. Які? Наприклад, підвищення задоволеності співробітників, покращення іміджу компанії, оптимізація витрат.

Невже таких цілей можна досягти за допомогою дизайн-проекту офісу? Звісно, якщо реалізувати проект професійно. Для побудови вірної стратегії, ми ставимо клієнтам наступні запитання.

  1. Які у вас очікування від проекту?

Актуалізуйте ваші потреби. Що саме вам необхідно? Новий чи оновлений офіс має сприяти зміцненню соціальних контактів між співробітниками? Важливо покращити ергономіку робочого простору? Чи можливо вирішити проблему високого рівня шуму?

  1. У якому форматі ви працюєте?

Офіс не має обмежувати співробітників. Навпаки, він покликаний допомагати їм виконувати свої обов’язки якнайкраще. До етапу реалізації проекту рекомендується вирішити, якою буде модель вашої компанії. Це буде офісна чи гібридна робота? Для всіх працівників чи окремих відділів?

Проаналізуйте характер роботи, яку виконують члени команди, їх посадові обов’язки, а також площу та технічні ресурси компанії. Проект – це також слушний привід, щоб замислитися про місію та майбутнє вашого бізнесу. Завдяки йому ви зможете ефективно оптимізувати простір та ресурси компанії, внести корективи в робочі процеси, налагодити координацію між відділами, створити дружню атмосферу для спілкування та відпочинку.

  1. Яким чином організований ваш нинішній офіс?

Незалежно від формату роботи та типу офісу – ваш робочий простір має включати 4 важливі зони. Дотримуючись правильного балансу між локаціями, ви зможете підвищити продуктивність команди, її рівень задоволеності та зацікавленості. Орієнтуючись на наш досвід, ми рекомендуємо створювати окремі офісні простори для таких процесів:

РОБОТА. Цей простір покликаний забезпечити ефективне виконання робочих завдань. Він передбачає наявність ергономічних та функціональних меблів, офісної техніки та майданчиків для швидких переговорів.

КОМУНІКАЦІЯ. Це простір для зустрічей у будь-якому форматі – як офлайн, так і дистанційних. Тут будуть доречними острівці з різноманітними акустичними рішеннями, зручні, мобільні меблі та неформальний стиль обстановки.

ВІДПОЧИНОК. Цей простір призначений для релаксації та відновлення сил організму. Гарним варіантом реалізації стануть затишні міні-локацій, об’єднані спільним інтер’єром.

КОНЦЕНТРАЦІЯ. Цей простір покликаний сприяти індивідуальній творчій роботі. Це можуть бути зони, оснащені комфортними меблями, необхідним технічним середовищем та вдалими акустичними рішеннями.

Зони офісу –

робоча зона                  зона для комунікацій     лаунж-зона      зона для концентрації

 

Компанії переїжджають до нових офісів у середньому кожні п’ять років. Створення нового проекту офісу – для нас звичайне завдання. Ми допомогли облаштувати тисячі офісів для компаній з різних куточків світу, різного масштабу та різноманітних галузей. Спираючись на накопиченні знання та досвід, ми розробили власний інструмент під назвою Workplace Questionnaire. Анкета дозволяє зібрати важливу інформацію, яка допоможе нам створити ідеальний офіс з урахуванням ваших потреб. Анкета містить питання, згадані вище, а також багато інших, які є вірним орієнтиром на шляху до ефективного робочого середовища. Хто знає, можливо, відповіді на них приведуть вас до рішень, про які ви раніше навіть не замислювалися?

Ви зацікавлені у проектуванні чи переплануванні офісу? Запрошуємо вас до плідної співпраці! Натискайте кнопку “Замовити проект” та отримайте безкоштовну консультацію від наших спеціалістів!

Nowy Styl. Більше ідей для людей!

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: