Екодизайн – вибір заради майбутнього!

Екодизайн – вибір заради майбутнього!

25 Червень 2022

Що таке екопродукт? Чи потребує він обов’язкової сертифікації? Чи має складатися із перероблених матеріалів? Або достатньо екопакування?

Екодизайн – це комплексний підхід до розробки та виробництва продукту, що враховує широкий спектр екологічних вимог на кожному етапі його життєвого циклу. Іноді лише один компонент може завадити кінцевій переробці матеріалів. Щоб мінімізувати кількість шкідливих відходів, необхідна послідовна реалізація екологічної стратегії –  від початкової концепції до утилізації продукту.

Дотримуючись сучасних екологічних тенденцій, компанія Nowy Styl запровадила систему екологічного управління, яка відповідає стандарту EN ISO 14006 (Система екологічного менеджменту – Посібник із впровадження екологічного проектування). Ґрунтуючись на попередньому досвіді сертифікації рішень для «зеленого» офісу, ми розробили ряд процедур задля ефективного створення нових продуктів.

530x294px_ecodesign_schemat_pop2

Пошук матеріалів – Проектування та розробка – Виробництво – Використання -Утилізація

У нових процедурах екологічні вимоги були параметризовані та детально класифіковані відповідно до вимог діючого законодавства, провідних сертифікатів для офісних меблів, а також згідно з положеннями системи екологічного менеджменту. Ми врахували наступні екологічні аспекти:

«Успішне впровадження ISO 14006 та нових процедур екологічного проектування стало можливим завдяки досвіду компанії Nowy Styl у створенні екологічно чистих продуктів. Цей крок є продовженням нашого екологічного менеджменту відповідно до ISO 14001, який вже багато років є обов’язковим стандартом для всіх компаній холдингу Nowy Styl», – Jan Szpak, представник керівництва систем управління компанії Nowy Styl.

Екопродукти від Nowy Styl

«В зв’язку зі збільшенням інтересу до екопродуктів, світ все частіше бореться з greenwashing – формою маркетингової стратегії, яка інтенсивно використовує «зелений» піар з метою збільшення продажів. Вдаючись до рекламних маніпуляцій, компанії приховують реальні матеріали та засоби виробництва товарів. Завдяки обов’язковій сертифікації, а також системам екологічного менеджменту, наші клієнти можуть бути впевнені у дотриманні екологічних вимог при виготовленні продуктів Nowy Styl», – Rafał Styrkosz, керівник групи підтримки з питань сертифікації продуктів.

Широкий асортимент меблевих рішень Nowy Styl має ряд міжнародних сертифікатів, що офіційно підтверджують заявлені екологічні характеристики, довговічність та безпеку продуктів компанії.

У 2021 році список наших «зелених» рішень розширився і тепер включає сертифікат FEMB LEVEL – першу акредитовану європейську систему сертифікації, що містить законодавчі вимоги ЄС, політику «зелених» державних закупівель та керівні принципи ЄС з циркулярної економіки. Наші крісла (Xenium, Xilium, So-One, Wing), столи, парти (Convenio, Xio, Xio 2.0, eModel 2.0) та шафи (K40) отримали сертифікати найвищого рівня (LEVEL 3).

У 2022 році ми маємо намір продовжити сертифікацію і адаптувати продукцію до вимог скандинавського ринку.

В останні роки наші продукти все частіше отримують EPD-карту. EPD – всесвітньо визнана екологічна декларація продукції 3-го рівня, в якій описується вплив результатів промислового виробництва на довкілля. Детальний аналіз строку служби продукту, енергії, що споживається у процесі виробництва, а також оцінка можливостей вторинної переробки матеріалів, дозволяє нам відповідати сучасним екологічним вимогам. Кожен новий сертифікат – це наша перемога, що впевнено підтверджує високий статус соціально відповідальної компанії.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: