Глобальні потреби співробітників в епоху post-Covid-19

Глобальні потреби співробітників в епоху post-Covid-19

2 Березень 2021

Карантин став важким випробуванням для всіх сфер бізнесу. Пандемія не лише змінила багато аспектів життя, а й сформувала розуміння того, як і де ми хочемо працювати. Адже отриманий досвід віддаленої роботи як і те, з чим люди стикаються, повертаючись в офіс сьогодні, формує їх очікування оновленого робочого простору.

Переваги, що привертали в офісній роботі до пандемії, стають ще більш важливими. А проблеми, які заважали ефективно працювати, формують ще більш серйозні бар’єри.

Переймаючись питаннями впливу пандемії на потреби й очікування офісних працівників, світові лідери ринку провели глобальні дослідження. У них були задіяні більше 32 000 людей з 10 країн. В результаті вдалося визначити п’ять глобальних потреб співробітників в епоху post-Covid-19.

Перед офісами ніколи не стояла задача запобігання поширенню хвороб. Але в умовах епідемії наше мислення змінилося. Зберігати здоров’я – тепер не порожні слова. А контроль чистоти та дезінфекція стає новим корисним трендом.

Почуття ізоляції під час віддаленої роботи – найбільша проблема, яку виявляють у кожної з країн, де проводилися дослідження. Головна причина, чому працівники хочуть повернутися в офіс – це зв’язок з колегами. Адже почуття спільності поглядів та інтересів – головний показник лояльності, продуктивності та залученості.

Бажання досягти чогось значимого під час карантину лише посилилося. У перші дні пандемії деякі співробітники почали працювати в режимі «панічної продуктивності», бажанням же інших було приносити користь та розуміти, що їх робота має мету.

До пандемії офісні співробітники наголошували на необхідності частіше міняти положення корпусу протягом дня. Працюючи дистанційно, багатьом доводилося імпровізувати, вирішуючи поточні завдання на дивані, за кухонним столом чи навіть працювати на ліжку. Пріоритетними умовами для багатьох офісних співробітників сьогодні стає тиха і спокійна обстановка, в якій легко зосередитися.

Людям необхідно право вибору формату роботи. Деякі вважають, що віддалене виконання обов’язків дозволяє правильно спланувати день і уникнути відволікаючих чинників. Інші ж хочуть повернутися в офіси, вважаючи, що робота з дому – не найкращий варіант.

Пандемія змусила людей та компанії задуматися про те, чого вони хочуть досягти разом. Вона стала каталізатором для переосмислення поняття офісу. Робочого простору, яке стає не просто приміщенням для роботи, а місцем, де люди можуть відчути приналежність до компанії та спільну мету.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: