Луїджі Колані для Kusch + Co

Луїджі Колані для Kusch + Co

23 Лютий 2021

Генератор ідей, які випереджають час, засновник біодизайну, автор всесвітньо відомих проектів, серед яких суперкари, екстраординарні водні та повітряні судна а також футуристичні меблі. Луїджі Колані – творець найвідоміших продуктів німецької компанії Kusch + Сo, яка входить до складу Nowy Styl.

Дороги Колані та Kusch + Co вперше перетнулися більше 50 років тому, коли в кінці 1960-х років Луїджі з’явився на порозі фабрики в пошуках роботи. Ернст Куш, засновник компанії, уклав з ним річний контракт. Так дизайнер-початківець отримав можливість реалізовувати свої авангардні ідеї, які часто шокували новаторством. Луїджі, «нестерпне дитя» світу дизайну, працював в Халленберг, створюючи для Kusch + Co проекти у неповторному стилі «Colani», який простежується у всіх продуктах автора. Його гучні, барвисті і надзвичайно оригінальні роботи отримали всесвітнє визнання та на сьогодні вважаються класикою дизайну.

Найвідоміша та найяскравіша робота, створена Колані для Kusch + Co – барвисті футуристичні шезлонги TV-relax, які здобули світову популярність. Ці сміливі предмети меблів, презентовані в далекому 1968, набагато випереджали свій час. Їх серійне виробництво почалося тільки в 2005 році. Колані створив також й інші неординарні моделі для Kusch + Co, проте більшість з них були випущені в обмеженій кількості чи в якості прототипів, адже роботи дизайнера часто були занадто новаторськими.

«Відносини Kusch + Co та Колані завжди були особливими. «Креативний упертюх» працював у компанії менше року, але за цей час встиг створити немало цікавих моделей і стати хорошим другом мого дідуся, який віддав йому повну свободу для творчих експериментів. За час своєї роботи в Kusch + Co Колані використав близько восьми тон гіпсу для створення своїх прототипів. Дивно, але більшість з них ніколи не реалізувалися. Це говорить про сміливість і відкритість до інновацій Ернста Куша. Згодом ці риси стали невід’ємною частиною ДНК нашої компанії, що передаються з покоління в покоління », – розповідає Рікарда Куш, онука засновника компанії Ернста Куша та генеральний директор Kusch + Co.
Сміливі експерименти Колані й сьогодні є джерелом натхнення для компанії, а неповторний дизайн ідеально відповідає духу Kusch + Co. Продукти «Colani Collection» стали частиною багатьох глобальних проектів, таких як міжнародний аеропорт Шарль-де-Голль у Парижі та лобі телеканалу MTV Germany у Берліні. Їх також охоче купують експерти в галузі архітектури, мистецтва та дизайну.

Пам’яті Луїджі Колані (2 серпня 1928 – 16 вересня 2019)

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: