#MakeYourSpaceAtHome, або як працювати з дому?

#MakeYourSpaceAtHome, або як працювати з дому?

20 Травень 2021

Ми щодня проектуємо і реалізовуємо ефективні офісні простори. Наші продукти знаходяться в офісах багатьох  успішних європейських  та  українських компаній. І сьогодні в умовах нової реальності, ми продовжуємо бути поряд з вами. Ділимося досвідом і допомагаємо нашим клієнтам адаптуватися до умов гібридної роботи. В ситуації, коли офісний простір  все більше набуває функцій місця зустрічей і комунікації, перетворюючись на Communication Hub, а наші домівки стають місцем виконання рутинних робочих задач, ми все частіше задаємо собі питання: “ Чи готовий до таких змін наш дім? Якщо ні, як ми можемо пристосувати до нової реальності себе  та свій простір? Як віднайти work-life баланс, працюючи з дому? ”


Подбайте про здорові умови роботи з дому

Як бути, коли вдома відсутнє місце для роботи за комп’ютером, робоче крісло і добре освітлений стіл? Імпровізуйте  та проявляйте творчий підхід.

По-перше, варто виділити для роботи відповідний простір. Це може бути кухонний стіл та звичайне крісло на чотирьох ніжках.

Другий момент, на який варто звернути увагу – розташування екрана монітора. Його верхній край має бути розташований трохи нижче поля зору. Якщо ж верхній край ноутбуку чи екрана комп’ютера розташований  занадто низько, підкладіть під нього кілька книжок.

По-третє,  якщо спинка крісла, на якому ви сидите, не підтримує хребет або ж його поперековий відділ під час роботи, підкладіть подушку під спину так, щоб поперек мав підтримку. Завдяки таким простим рішенням ви зможете уникнути болю у цій частині тіла.

Також не забувайте робити вправи, що знімають напругу,  нівелюють відчуття скованості та наповнюють мозок киснем.

Як подбати про work-life баланс? Поділіть своє помешкання на зони.

Працюючи вдома, ми можемо  часами відволікатися на оточуючих  та домашні справи. Через це витрачаємо більше часу та розтягуємо виконання робочих задач на весь день. Як цього уникнути і підтримувати баланс між робочим та особистим життям?

Дотримуйтеся розпорядку дня

Прокидайтеся в той самий час, що і при роботі в офісі. Продовжуйте практикувати всі ранкові ритуали, одягайтеся і беріться за роботу. Через 8 годин повністю переключіться на родину та обов’язки, пов’язані з нею.

Activity based working, або виходьте з-за столу навіть вдома

Важливим елементом офісного проекту є осмислене зонування. В офісі, організованому за принципом Activity based working, кожен вид діяльності має конкретно визначену зону для його реалізації. У конференційній залі проводимо офіційні зустрічі, за робочим столом – відповідаємо на електронні листи, в офісній кухні – відновлюємо сили під час перерви, а в телефонній будці проводимо телефонні переговори.  Подібний підхід можна застосувати і вдома. Зонування можна розпочати під час обідньої перерви. А ще під час обіду  вийдіть на балкон або погляньте у вікно і дайте собі час для того, щоб набратися сил у власній зоні регенерації.

Ми розуміємо, що наша щоденна робота динамічніша і ставить перед нами значно більше викликів і спокус. Але пам’ятаймо, що лише ми маємо вплив на те, як нам працюється.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: