Офіс, спроектований з інженерною точністю

Офіс, спроектований з інженерною точністю

7 Квітень 2021

Результати досліджень та розробок, проведених в технічному центрі BWI Group, застосовуються в автомобілях провідних виробників, таких як BMW, Land Rover, Volvo, Audi, Lamborgini, Ferrari та Porsche.

Історія співпраці BWI Group і Nowy Styl втілилася в дизайні інтер’єру технічного центру в Баліце. Як же виглядає місце, в якому працюють інженери, які розробляють інноваційні технології в області автомобільних підвісок?

Проект зі створення технічного центру BWI Group тривав цілих 10 років. Для його розміщення розглядалося декілька локацій. Але саме в селі Баліце недалеко від Кракова в червні 2020 року BWI Group відсвяткувала відкриття свого сучасного центру досліджень і розробок.

«Новий технічний центр не тільки забезпечив нас простором, необхідним для розробок, але й дозволив об’єднати в одній будівлі всі інженерні відділи, цех по виготовленню прототипів та лабораторію контрольних випробувань. Ці зміни дали нам можливість бути більш ефективними і оперативніше реагувати на потреби клієнтів», – говорить директор BWI Group Krzysztof Kucharczak.

Екологічне будівництво

Починаючи роботу над проектом нового технічного центру, компанія BWI Group акцентувала увагу на екологічному аспекті. Продовжуючи політику компанії, завдання розробників включало мінімізацію впливу присутності у Баліце на навколишнє середовище. Компанії це, безумовно, вдалося. Це підтверджується такими нагородами, як Prime Property Prize та EkoHero, які присуджуються комерційній нерухомості, побудованій відповідно до принципів сталого розвитку.

«Новий науково-дослідний центр виправдав всі очікування замовників і став комфортним робочим місцем для співробітників BWI Group. Ми хотіли, щоб новий об’єкт був природозберігаючим. Для цього були розроблені такі інноваційні рішення, як система тригенерації, яка дозволяє будівлі бути незалежною від джерел енергії, і власна свердловина, що забезпечує розумне управління водними ресурсами. Крім того, ми впровадили автоматичну інтелектуальну систему управління освітленням Dali та систему управління будівлею BMS», – розповідає Jerzy Chuchro, менеджер з релокації в BWI.

Усвідомлений підхід до дизайну інтер’єру

Новаторський підхід відобразився  і на дизайні інтер’єру BWI Group. Крім екологічно дружніх рішень, в компанії також реалізувалися  інноваційні ініціативи для робочих просторів. В результаті аналізу стилю роботи та взаємодії між відділами команда проекту створила план функціональних офісних просторів і спроектувала зони для зустрічей або відпочинку.

Дизайн, орієнтований на людину

В офісному просторі центру BWI Group можна помітити чіткі відсилання до актуальних тенденцій дизайну. Елементи біофільного дизайну можна зустріти в просторих фойє, наповнених природним світлом та зеленими рослинами. Проходячи вглиб офісу, ви помітите, що при проектуванні використовувався human-centered design, тобто дизайн, орієнтований на людей і їхні потреби.

У приміщенні центру BWI Group можна знайти місця для індивідуальної роботи, велику кількість комфортабельних конференц-залів та chill-out просторів для відновлення і відпочинку, таких, наприклад, як  їдальня, тренажерний зал і корпоративна бібліотека.

Функціональність і ергономіка

Робочий простір для 450 співробітників продуманий до дрібниць. Робочі зони, виділені для окремих департаментів, розділяються місцями для швидких або більш тривалих переговорів. Барні стільці й столи з регулюванням висоти не тільки підтримують внутрішні комунікації, а й підвищують ефективність, скорочуючи час для пошуку відповідного місця для зустрічі.

Акустичний комфорт і необхідну конфіденційність телефонних розмов поруч з робочими місцями забезпечують акустичні кабіни. У розпорядженні співробітників комфортні столи й крісла, які можна легко адаптувати до індивідуальних потреб.

Простір для зустрічей і переговорів

Команда проекту підкреслила  важливість та значення соціальних просторів й місць для зустрічей і переговорів. Взаємодія, пошук і натхнення – важливий елемент корпоративної культури в BWI Group. Затишні, комфортні інтер’єри сприяють інтеграції та побудові злагодженого колективу.

Саме тому команда проекту приділила особливу увагу просторам для зустрічей й переговорів: як формальних, наприклад, конференц-зали, так і неформальних, наприклад, кухні та їдальні.

У просторі конференц-залів можна знайти традиційні принти й  відсилки до історію Польщі. Джерелом натхнення графіки акцентних стін стали історичні об’єкти Кракова  і  його околиць, а метою – популяризація польської культури.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: