Оскар Зета та Кракен: незвичайні гості шоуруму Nowy Styl у Вроцлаві

Оскар Зета та Кракен: незвичайні гості шоуруму Nowy Styl у Вроцлаві

25 Жовтень 2021

21 жовтня у Вроцлаві було надзвичайно вітряно, лише єдине місце залишалося осередком спокою, тепла та естетики. Численна публіка прибула до виставкової зали Nowy Styl на зустріч із відомим художником та дизайнером – Оскаром Зета. Незважаючи на негоду, гості добиралися велосипедами, скутерами та електромотоциклами. І це було недаремно. Зета винагородив  відвідувачів, розкривши секрети свого ремесла та розповівши про свої останні проекти.

Оскар Зета – архітектор, дизайнер, засновник та генеральний директор компанії Zieta. Він винайшов один із  найбільш інноваційних методів обробки сталі, відомий як FiDU, який сьогодні використовується в багатьох галузях промисловості. Художник застосовує свою методику для створення меблів та скульптур, багато з яких було відзначено такими нагородами, як Red Dot Design Award, Schweizer Design Preis, German Design Award та Audi Mentor Prize.

В центрі уваги зустрічі була гігантська 13-ти метрова скульптура, яка мальовничо зображує Кракена, фантастичного молюска з хижими, довжелезними щупальцями. Оскар Зета захоплено розповів нам про особливості своєї роботи над незвичайним проектом для Гданського Музею. Виготовлена конструкція із 250 кг сталі була підвішена у Великій Залі Двору Артуса серед історичних копій військових кораблів та інших експонатів, представлених у рамках виставки «У глибині віддзеркалення». В кінці виступу Оскар показав відвідувачам невеликий прототип оригінальної скульптури.

Захід був насичений безліччю історій, а шоурум Nowy Styl, наповнений приголомшливими роботами художника, перетворився на справжню  картинну галерею. Не обійшлось і без цікавих дискусій. Ми багато говорили про те, як польські виробники розуміють дизайн, як вони просувають місцеві бренди та як сучасні технології можуть бути використані у промисловості, екології та мистецтві.

Пам’яттю про цю зустріч стала сталева скульптура під назвою “Рондо”, розміщена на одній із стін виставкової зали у Вроцлаві.

«Ми націлені організовувати  якнайбільше зустрічей із  художниками. Нами вже заплановано наступний захід, під час  якого  живопис зустрінеться з архітектурою. Цього разу запрошено студентів Академії образотворчих мистецтв Вроцлава. Безумовно, ми раді гостям не лише на окремих заходах, а й кожен будній день. Адже наш шоурум – найкраще місце для тих, хто перебуває у пошуку цікавих рішень чи хоче обговорити різні ідеї», – розповідає Agnieszka Przewirska, менеджер з розвитку бізнесу компанії Nowy Styl.

Будь ласка, заповніть форму
Iм'я:
Телефон: